Online Marketing Specialist

Omschrijving

Sinds 2009 helpen wij bedrijven complexe of gevoelige onderwerpen superduidelijk te maken. Wat begon met eenvoudige geanimeerde video's, is sindsdien uitgebreid naar een landschap van digitale media om complexe producten/diensten en interne veranderingen uit te leggen. In een wereld waar digitale transformatie overal is, worstelen onze klanten nog steeds met oude interne communicatietechnieken. E-mail en intranet zijn nog steeds de manier waarop de meeste bedrijven communiceren en we kunnen zo niet doorgaan. Momenteel zijn we hard bezig de wereld te veroveren en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken Daarom hebben we een ervaren Online Marketing Specialist nodig om onze ambities te communiceren naar een bredere doelgroep en om onze digitale voetafdruk te verbeteren.

Wat kan je voor ons betekenen?

Als Online Marketing Specialist ben je een awesome teamspeler. Je werkt samen met de oprichters, sales en het creatieve team om voortdurend nieuwe klantproposities te verkennen en deze via digitale kanalen aan onze steeds grotere B2B klanten te verkopen. Je brengt niet alleen de producten op de markt, maar speelt ook een actieve rol bij het opstellen van een duidelijk overzicht van producten op basis van de ervaringen die het creatieve team en de consultants in het veld hebben. Je helpt deze proposities op een logische manier te structureren en geeft inzichten en feedback terug aan de teams. Je zorgt er ook voor dat de accountmanagers en consultants te allen tijde over materiaal beschikken het verhaal van Funk-e op een consistente manier te vertellen.

Je hebt een sterke achtergrond in digitale marketing en bent nieuwsgierig naar digitale communicatie waar je uit onderstaande taken en verantwoordelijkheden je uitdaging haalt:

 • Structureren en implementeren van effectieve digitale campagnes
 • Opstellen van strategische KPI's en lead funnels
 • Interviewen van klantteams over producten
 • Voeren van klantinterviews om marktbehoeften beter te bepalen
 • Het initiëren en testen van nieuwe producten op basis van kansen in de markt
 • Coördineren van nieuwe marketing content
 • Opstellen van business cases
 • Opleveren en/of presenteren van de rapportages van alle marketingactiviteiten
 • Op de hoogte blijven trends en ontwikkelingen binnen Digital Marketing en MarCom


Je werkplek?

Die staat in hartje Rotterdam op de 13e verdieping van The Rotterdam Building aan de Aert van Nesstraat 45 met een goed uitgerust bureau voorzien van alle voorzieningen! Hier werk je sowieso elke vrijdag, waarbij je de week afsluit met de Fuck It’s Friday waar je op het podium springt om je successen te delen onder het genot van een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Vereisten

 • Afgeronde HBO- of WO-studie (Communicatie, Marketing of Commerciële Economie)
 • Ervaring of zelfs de certificaten binnen van Google Analytics, AdWords & Search Console
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring binnen Online Marketing
 • Begrijpt dat het begint bij de juiste analyses en A/B tests en stuurt zelfstandig op verbetering
 • In staat om zelfstandig campagnes binnen online marketing op te zetten
 • Bekend met CRM-marketing en/of Lead (sales) Generation
 • Een sparringpartner voor collega’s, directie en de bureaus waarmee je samen werkt
 • Goed in de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift. Duits is een dikke pre!
 • Rapporteert in de gewenste Microsoft Office tools, zoals Excel
 • Zelfstandig werken en neemt je verantwoordelijkheid
 • Je bent 40 uur in de week beschikbaar
 • Je hebt lef, bent ondernemend en durft kritisch te zijn
 • Je bent Data Driven, Georganiseerd, Analytisch en Hands-on

Wat je ervoor terug krijgt?

 • Een werkplek met uitzicht over heel Rotterdam - je wilt niet meer naar huis!
 • Marktconform salaris afhankelijk van je ervaring in de schaal van € 2800,- tot € 3700,-
 • 25 vakantiedagen per jaar
 • Een creatieve en informele werksfeer
 • Tools om je werk te doen (zoals een laptop, mok waar koffie in kan, etc.)
 • Eindeloze supply koffie (voor in je mok), lunch, iets te veel koekjes en fruit om de dag door te komen
 • Epische bedrijfsuitjes (zoals surfen, paintballen, ice karten…)

Het antwoord op de meest gestelde vraag: hoe ziet mijn dag er ongeveer uit?

Het is een maandag! Eerst maar eens een kop koffie/thee en een ontbijt aan de centrale lunchbar op de 13e verdieping! Maar je kan niet wachten! Voor het weekend heb je namelijk, samen met het mediabureau, een nieuwe SEA-campagne live gezet. Deze keer richten we ons op een nieuw product, altijd spannend om te zien wat er gebeurt. Je opent je laptop en kijk je direct op Google Analytics. Wat blijkt? Een flinke stijging in de traffic naar jouw pagina, Awesome! Snel analyseer je of deze bezoekers verder zijn gegaan in de marketing funnel. Een goed begin van de dag. Daarna is het tijd om aan de slag met e-mailmarketing en je hebt nog wat input nodig van de Art Director. Snel even kijken of hij er is. Ja hoor! Jullie gaan direct even brainstormen over de beste afbeelding. Een zingende kerstboom? Een pratende televisie? Niets is te gek, je collega’s kunnen toveren! Om 11.00 uur is het tijd voor taart met collega’s, een projectmanager is jarig. Direct pak je jouw telefoon, even snel een foto maken voor de Social Media van Funk-e. Hierna zit je samen met de directie en trots presenteer je de resultaten van de campagne. ‘High-five’. Jullie kijken of de pagina nog meer bereik genereert als we de inzet en het budget op display marketing verhogen. Samen bedenken jullie een plan van aanpak. Het is tijd voor een boterham, tosti, tortilla of cracker. Wanneer je dit op hebt, loop je een rondje door het centrum van Rotterdam. Eenmaal terug, zie je dat de pagina rondom infographics SEO-geoptimaliseerd kan worden door metatags toe te voegen aan illustraties. Gelijk maar doen dan. Tussendoor zie je dat het bericht op Social al heel veel likes heeft, cool! Whoops! Bijna te laat voor je meeting met sales! Voor hen heb je de afgelopen week mooie leads gegenereerd middels verschillende whitepapers, cases en LinkedIn Campagnes. Door de, door jou toegepaste, lead nurturing lever je potentiële nieuwe klanten op een presenteerblaadje, in te koppen door sales! Met hen deel je de website-resultaten vanuit Google Analytics en stem je een customer journey af. Je stelt vast dat er een aantal touch points zijn waar jij op in kan spelen met awesome content marketing middels whitepapers en cases. Aan het einde van de dag bekijk je nog even de resultaten van de Adwords campagne en doe je de laptop uit. Morgen weer een nieuwe dag!

#OnlineMarketing #LeadGeneration #CRM #SEO #SEA #Social #Campaigns #GoogleAnalytics #ProductMarketing #Digital #InterneCommunicatie #Consultancy #Infographics # Animations #Marketing #Groei #Vacature

Check even het sollicitatieproces en solliciteer dan via de button en we zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.

Nog meer weten?

Peil gerust of jouw ambitie een match is op de functie door te bellen met Riny Groeneveld, Recruitment Consultant bij Funk-e (06-11608629).

Wil je direct beginnen?

Solliciteer dan via onderstaande button en we zien jouw CV en motivatie graag tegemoet.

Oh! Word je uitgenodigd voor een kennismaking, maak een 'awesome' eerste indruk en bedenk een goede woordgrap (of juist een hele slechte) laat je pak dan thuis en trek gewoon je lucky sokken aan!