Accountmanager Interne Communicatie

  • Sales
  • Rotterdam, Nederland

Accountmanager Interne Communicatie

Omschrijving

WANTED: Accountmanager Interne Communicatie

Heb jij affiniteit met communicatie, marketing én sales? Weet je altijd de juiste vraagstukken te spotten en te vertalen naar concrete opdrachten? En wil je graag het verschil maken binnen de interne communicatie van grote organisaties?

Dan ben jij de accountmanager die wij zoeken!


Wie zijn wij?

Wij zijn Funk-e! Al jarenlang maken wij duidelijke communicatiemiddelen voor allerlei klanten, zoals animaties en infographics. Met de doelgroep voor ogen, klare taal en een dosis humor trekken wij ten strijde tegen vage termen en oersaaie powerpoint presentaties.

Dit doen we nu ook op het gebied van interne communicatie. Ons doel is om interne communicatie net zo goed en effectief te maken als externe communicatie. Want als er iets belangrijks gebeurt of verandert binnen je organisatie, wil je dat medewerkers hiervan op de hoogte zijn en proactief meewerken. Zoals een fusie of overname, een nieuwe strategie of het uitrollen van een nieuw systeem. Dat gebeurt alleen als er helder en doeltreffend gecommuniceerd wordt. En tsja, een simpel intranetbericht springt er nou eenmaal niet uit.

Bij Funk-e helpen we bedrijven dit soort veranderingen effectief te communiceren. In een consultancy traject zetten we samen de interne communicatiestrategie op en daarna maakt ons creatieve team de content. Daarnaast meten we continu de resultaten, zodat we bij kunnen sturen wanneer nodig. Dit doen we voor allerlei verschillende klanten, zoals MKB bedrijven, gemeentes en multinationals zoals Bayer, Coca Cola en Deloitte.

Vereisten

Wat doe jij?

Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met onze klanten en het werven van nieuwe projecten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de klant en weet een goede eerste inschatting te maken van diens interne communicatiebehoefte. Dit vertaal je samen met onze consultants naar een concrete opdracht voor Funk-e. Op de lange termijn is jouw doel om ervoor te zorgen dat Funk-e bij onze (middel)grote klanten een belangrijke rol heeft binnen de interne communicatie.

Kortom, als Accountmanager Interne Communicatie ben je dagelijks bezig met:

  • Uitbouwen van de klant relatie (DMU verbreding & stakeholder management)
  • Account planning 
  • Intensief samenwerken met communicatie consultants, succesmanagers en projectmanagers (client service team) 
  • het actief opzoeken en opzetten van nieuwe samenwerkingen


Wat vragen we van jou?
Je wilt het liefste altijd alles over je klant te weten komen. Je houdt lange termijn doelen in het oog en hebt strategisch inzicht in hoe een account zich moet gaan ontwikkelen. Verder kun je zowel intern als extern de juiste stakeholders aanhaken en met je natuurlijke overtuigingskracht onze toegevoegde waarde haarfijn uitleggen. Je hebt snel zicht op de klantsituatie, kan in een vroeg stadium bepalen waar de pijnpunten liggen en uitleggen hoe onze diensten de klant daarbij kunnen helpen. En last but not least: dit alles kun je financieel onderbouwen. Enneh.. je kunt de deal closen natuurlijk.

Daarnaast wil je niets liever dan samen met het team onze consultatieve verkoop verbeteren en speel je daarin een proactieve rol.

Dit combineer je met:
· Minimaal een afgeronde HBO opleiding
· Ervaring op het snijvlak communicatie/ marketing/ sales
· Je bent een positieve denker die van mogelijkheden uitgaat

· Je bent een teamspeler
· Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels
· Ervaring met het werken met strategische accountplannen
· Een zekere mate van zelfstandigheid


Wat geven we terug?
· Een arbeidscontract voor 40 uur per week, met een passende beloning in de vorm van een vast salaris
· Je wordt onderdeel van een groeiende organisatie: een leuke, dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is
· Uitdaging om het beste in jezelf en ons bedrijf naar boven te halen, in een vakgebied dat nog volop in ontwikkeling is

· Ruimte om jezelf te ontwikkelen
· Een tof kantoor in hartje Rotterdam

· Een creatief en gezellig team!


Sollicitatieproces:
Je kunt je cv en motivatie richten aan Onno Rompa (onno@funk-e.nl). Na de cv selectie, nodigen we je uit voor je eerste interview. Daarna volgt een case-interview en het aanbod.

Wanneer kun je beginnen?
Deze functie is per direct beschikbaar.